Huidoneffenheden verwijderen

Er is niks vervelender dan ontsierende plekjes op het lichaam of in het gezicht. Steelwratjes of pigmentatie? Dit kunnen we d.m.v. coagulatie of laser verwijderen.

Thermo coagulatie

Coaguleren is het verwijderen van de op de huid gelegen oneffenheden door middel van stroom. U kunt hierbij denken aan steelwratjes, ouderdomswratjes, bloedblaasjes en bindweefsel bultjes.
De coagulatie-apparatuur produceert elektrische laagstroom die via een fijne, puntvormige naald in aanraking wordt gebracht met de huidafwijking. De stroom zorgt ervoor dat de huidafwijking wordt verhit. Deze wordt daardoor vernietigd en door het lichaam afgestoten. Het verhitten van het weefsel van de afwijking gebeurt zeer precies waardoor de gezonde huid minimaal wordt belast.
Na de behandeling ontstaat een korstje. Als het korstje geheel is genezen is de oneffenheid vaak in 1 behandeling verdwenen. Bij sommige oneffenheden zullen er +/- 3 behandelingen nodig zijn 

Na de behandeling is de huid erom heen wat rood en zal er een zichtbaar zwart plekje zijn. Hier komt direct een korstje op en zal binnen 10 dagen de huid verlaten. Dit plekje zal goed droog moeten worden gehouden tijdens het genezingsproces. Sporten, sauna of zwembaden raden we dan ook ten zeerste af in deze periode. 

Wanneer mag de behandeling niet worden uitgevoerd?

Pacemaker; chemotherapie; gebruik van bloedverdunners; diabetes; tijdens de zwangerschap; hart- en vaatziektes.

Steelwratje 1 stuk

15,00

Steelwratjes meerdere

25,00

Ouderdomswrat

20,00

Bindweefsel bultje

20,00

Bloedblaasje

20,00

Yag Laser

Tussen de huidcellen in bevinden zich pigmentcellen. Deze pigmentcellen zorgen voor pigment die zorgen voor onze huidskleur. In principe is onze huidskleur gelijkmatig verdeeld maar een plaatselijke ophoping uit zich in pigmentvlekken en dit kan als cosmetisch storend worden ervaren.
Het verwijderen van deze pigmentvlekken doen we d.m.v. de yag laser. De laserbehandeling werkt door het principe van ‘selectieve fotothermolyse’: hoog geconcentreerd licht wordt in een fractie van een seconde geabsorbeerd door het pigment in de huid en omgezet in warmte. Deze warmte verhit het huidpigment waardoor deze coaguleert (samenklontert), zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen.
Tijdens de behandeling kunt u het gevoel van warme speldenprikken ervaren. Dit zullen we meteen erna koelen zodat de meeste irritatie meteen uit de huid is. Er zijn gemiddeld 2 tot 3 behandelingen vereist.
Een intake bij deze behandeling is altijd noodzakelijk.

Wanneer mag de behandeling niet worden uitgevoerd?

Pacemaker; chemotherapie; gebruik van bloedverdunners; diabetes; tijdens de zwangerschap; hart- en vaatziektes.

Intake yag laser pigment

Pigmentvlekken v.a.

30,00

Ouderdomsvlekken v.a.

30,00